VOŽEKOVO z.s.

Občanské sdružení Vožekovo sdružení vzniklo v srpnu roku 2010. Cílem sdružení byla hlavně záchrana kostela sv. Antonína Paduánského v Košticích, což se ve spolupráci s obcí a Ústeckým krajem také podařilo!

Další aktivity členů Vožekovo sdružení se zaměřují na organizování různých akcí kulturního, společenského, sportovního a environmentálního charakteru. Členové sdružení pracují dobrovolně, spolupracují s Obcí Koštice, TJ Sokol Koštice, SDH Koštice, MS Žejdlička Koštice a dalšími organizacemi v Košticích a okolí.
V roce 2017 se občanské sdružení transformovalo na spolek s názvem Vožekovo sdružení z. s.

Od roku 2020 se sdružení věnuje kromě kulturních a společenských akcí pomoci rodinám, které se ocitly v nouzi. Byla zřízena facebooková skupina Severočešky, kde se sdružují lidé, kteří potřebují pomoci. Většinou se jedná o samoživitelky, které se starají samy o děti. Jsou jim rozvářeny potraviny z Potravinové banky Džbáňsko, jednotliví dárci jsou propojeni s potřebnými, existuje sklad oblečení a potřebným je zprostředkován i nábytek. Pomoc obci se tedy rozšířila o pomoc všem, kdo ji potřebují.